Helge Lund skriver på egen dødsdom!

Konsernsjef Helge Lund i Statoil, slo lørdag inn første spiker i kisten til eget selskap. Oljeeventyret nærmer seg slutten. Skal Statoil overleve som selskap er det avgjørende å satse på fornybar energi!
Verden trenger en energirevolusjon. Det fornybare Norge må bygges, og fornybar energi må prioriteres. Klimaendringene venter ikke på at Helge Lund skal forstå alvoret. Framtiden for Statoil er fornybar energi, da kan man ikke ha en konsernsjef som tror økt olje- og gassutvinning løser alle problemer.

Slider1

Flere medier har den siste tiden meldt om en stadig fallende oljeproduksjon. Siden sist gang oljelobbyen tapte kampen om Lofoten og Vesterålen har de blåst estimater for arbeidsplasser og oljereserver til himmels. Ingen av disse estimatene har vist seg å holde mål når uavhengige aktører har lansert rapporter.

Store deler av den kompetansen som finnes innad i oljeindustrien over de neste årene må brukes på produksjon og utvikling av grønn fornybar industri, ikke på å få ut siste dråpe olje, sier Tellnes.
Kompetansen til Statoil på fornybar energi er i verdensklasse. Det kan man se på for eksempel Hywind, verdens første flytende vindmølle. Hvis Statoil kutter satsing på fornybar energi, vil det være en dødsdom for selskapet, og et skudd i foten for satsingen på fornybar energi.

Da Natur og Ungdom hadde sommerleir på Morsterøy i Rogaland i juli, startet en energirevolusjon. Natur og Ungdom krever en storstil energiomlegging i Norge. Over halvparten av energiforbruket i Norge er fossilt. Vi har i dag tre forurensende gasskraftverk som spyr ut CO2 og en utbygging av vindkraft som står i stampe. Det er tid for energirevolusjon.

Oljeindustrien må trappes ned og erstattes med fornybar energi. Vi kan ikke lenger vente på trege politikere og konsernsjefer, vi må ha en energirevolusjon!