Folkefest mot oljeboring!

Slider3Mellom lundfugl og skarv, ved mektige fjell og et av verdens største korallrev, ligger fødestua til den siste store torskebestanden i verden. I dette fantastiske naturområdet vil Norges største forurenser, oljeindustrien, bore etter olje og gass. Det er på tide å si stopp.

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, inviterer sammen med flere samarbeidspartnere til Folkefest mot oljeboring på torget i Kabelvåg i Lofoten 7.august.

Hit kommer kjente og kjære artister som Lars Bremnes, Kine Hellebust, Moddi og mange flere. Politikere som Kristin Halvorsen, Trine Skei Grande, Inger Lise Hansen og Liv Signe Navarsete møter oljetilhengere til debatt. Miljøvernere fra resten av verden kommer for å fortelle om sin kamp mot oljeindustrien. Det blir marked med lokale håndverkere, god mat og eget opplegg fra barn

1461733_h5a13130986b06eb03354_v1280763025

Kampen mot oljeboring i områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er et veiskille for Norge. Her står fornybare mot fossile ressurser og det er på tide at vi velger fiskeri, miljø og klima foran oljeindustri i et av de mest unike havområdene på norsk sokkel.

Folkefest mot oljeboring arrangeres av Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja i samarbeid med Norges Kystfiskarlag, Norges Naturvernforbund, Natur og Ungdom, Stormberg, AUF, KrFU, Rød Ungdom, Unge Venstre, Grønn Ungdom, Sosialistisk Ungdom, Senterungdommen, Bellona, Naturviterne, Miljøagentene, Framtiden i våre hender, Greenpeace, WWF, Latin-Amerikagruppene, Changemaker Spire, Norsk klimanettverk, Global Migrants for Climate Action.